Tagliatelle cu hribi by Laura Laurențiu
30 min
4 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 200g Tagliatelle cu ou Monte Banato
  • 200g hribi proaspeți
  • 1 cățel de usturoi
  • 20g unt
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper după gust
  • ½ de legătură de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare

Pasul 1: Curățați hribii foarte bine, apoi tăiați-i în cuburi egale pentru a se găti uniform. Presați un cățel mare de usturoi cu latura lamei unui cuțit, astfel încât coaja să se desprindă ușor și să elibereze aroma.

Pasul 2: Umpleți o oală mare cu 4 litri de apă și puneți-o pe foc. Când apa ajunge la punctul de fierbere, adăugați o lingură cu vârf de sare.

Pasul 3: Într-o tigaie adâncă, încălziți untul și uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul și lăsați-l să se călească ușor, până devine auriu, apoi scoateți-l din tigaie.

Pasul 4: Adăugați hribii tocați în tigaie și căliți-i la foc mediu, amestecând ușor, timp de 3-4 minute, până când încep să elibereze lichidul. Adăugați puțină sare și acoperiți tigaia cu un capac, lăsând hribii să se gătească timp de 10 minute, verificând din când în când.

Pasul 5: Când hribii sunt aproape gata, este momentul să puneți pastele la fiert. Gătiți Tagliatellele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, timp de aproximativ 5 minute.

Pasul 6: După ce pastele au fiert, scurgeți-le bine, păstrând un polonic din apa în care au fiert. Adăugați pastele în tigaie peste hribi, împreună cu apa și amestecați ușor, pentru a combina aromele, lăsând amestecul pe foc încă un minut.

Pasul 7: Distribuiți pastele cu hribi în farfurii adânci sau boluri. Decorați cu pătrunjel verde proaspăt tocat și, dacă doriți, adăugați puțin piper negru proaspăt măcinat și câteva picături de ulei de măsline.

Poftă bună!

Încearcă și alte rețete