Spirale cu mac și sos de prune
35 min
2 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 70gr mac
  • 2 linguri zahăr pudră
  • coaja rasă de la o portocală
  • 8-10 prune
  • 50 gr zahăr brun
  • 150 ml apă
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 4-5 păstăi de cardamom
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • sucul de la o jumătate de portocală
  • un praf de sare
  • 250gr Spirale fără ou Monte Banato
  • 2 linguri ulei de cocos
Mod de preparare

Pasul 1: Se amestecă macul cu zahărul pudră și cu coaja de portocală rasă și se pune deoparte.

Pasul 2: Se curăță prunele de sâmburi și apoi se pun la foc cu zahărul brun și apă. Se condimentează cu scorțișoară, câteva semințe de cardamom, esență de vanilie și sucul de la o jumătate de portocală.

Pasul 3: Se lasă să fiarbă până când se înmoaie prunele, iar apoi se scot semințele de cardamom și se mărunțesc prunele cu ajutorul unui blender.

Pasul 4: Se pune sosul din nou la foc pentru încă aproximativ 5 minute, cât să se îngroașe și să-și schimbe culoarea, să devină un vișiniu intens. 

Pasul 5: Se pun spiralele fără ou de la Monte Banato la fiert în apă cu puțină sare, iar după 7 minute se strecoară și se pune uleiul de cocos peste ele și se amestecă bine.

Pasul 6: Se golește apoi amestecul de mac peste spirale și se amestecă să se îmbrace toate pastele în mac. 

Pasul 7: Se servesc pastele cu sosul de prune și puțină coajă de portocală rasă deasupra. 

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!