Pasul 1: Se amestecă macul cu zahărul pudră și cu coaja de portocală rasă și se pune deoparte.
Pasul 2: Se curăță prunele de sâmburi și apoi se pun la foc cu zahărul brun și apă. Se condimentează cu scorțișoară, câteva semințe de cardamom, esență de vanilie și sucul de la o jumătate de portocală.
Pasul 3: Se lasă să fiarbă până când se înmoaie prunele, iar apoi se scot semințele de cardamom și se mărunțesc prunele cu ajutorul unui blender.
Pasul 4: Se pune sosul din nou la foc pentru încă aproximativ 5 minute, cât să se îngroașe și să-și schimbe culoarea, să devină un vișiniu intens.
Pasul 5: Se pun spiralele fără ou de la Monte Banato la fiert în apă cu puțină sare, iar după 7 minute se strecoară și se pune uleiul de cocos peste ele și se amestecă bine.
Pasul 6: Se golește apoi amestecul de mac peste spirale și se amestecă să se îmbrace toate pastele în mac.
Pasul 7: Se servesc pastele cu sosul de prune și puțină coajă de portocală rasă deasupra.
Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.