Spaghetti în sos de ardei copt cu burrata
35 min
4 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 400 gr Spaghetti Monte Banato
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 ardei kapia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie medie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 1 linguriță oregano
  • 200 ml supă de legume
  • 150 ml smântână de gătit
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare și piper după gust
  • 60 gr parmezan
  • 300 gr burrata
  • câteva frunze de cimbru
Mod de preparare

Pasul 1: Se spală ardeii kapia și se coc pe un grătar sau o plită. După ce s-au rumenit bine și s-au înmuiat, se iau de pe foc și se curăță de coajă, iar apoi se lasă deoparte.

Pasul 2: Se călește ceapa tocată mărunt în ulei de măsline, iar după câteva minute se adaugă și frunzele de cimbru și oregano, cățelul de usturoi tocat și se amestecă bine.

Pasul 3: Mai apoi, se pune amestecul de ceapă și usturoi călite și ardeii copți într-un recipient și se blenduie bine, să rezulte o cremă.

Pasul 4: După, se golește crema în tigaie și se adaugă supa de legume, smântâna de gătit și oțetul balsamic și se amestecă bine.

Pasul 5: Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă cam 4-5 min să fiarbă, după care se adaugă parmezanul și se amestecă să rezulte un sos cremos. După 1-2 minute se ia de pe foc până sunt spaghettele fierte.

Pasul 6: Între timp, se pune apă la fiert într-o oală mai mare, iar când începe să fiarbă se adaugă sarea și se pun spaghettele Monte Banato. Se lasă să fiarbă 6 minute, după care se strecoară și se adaugă în sosul de ardei copt. Se mai lasă 2-3 minute pe foc, cât să se acopere toate cu sos, după care sunt gata.

Pasul 7: Se servesc cu puțin parmezan presărat deasupra, brânză burrata și câteva frunze de cimbru de decor. 

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!