Pasul 1: Se pune apă la fiert într-o oală mai mare, iar până fierbe se pregătesc celelalte ingrediente.
Pasul 2: Se curăță ceapa roșie, se taie în jumătate și apoi se taie felii subțiri și se freacă între degete să se desprindă unele de altele.
Pasul 3: Pepenele galben se poate tăia cuburi, dar pentru un aspect mai deosebit, dacă aveți o linguriță mai adâncă, în formă de semisferă, se pot scobi cu ajutorul ei sfere delicioase de pepene galben.
Pasul 4: Când începe să fiarbă apa, se adaugă puțină sare și apoi se pun fundițele cu ou Monte Banato, se amestecă să nu se prindă de oală și se lasă la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Recomandăm să le lăsați să fiarbă cu 1.5 minute mai puțin ca să rămână al dente.
Pasul 5: Se strecoară pastele și se pun sub un jet de apă rece, iar când s-au răcit, se golesc într-un bol mare.
Pasul 6: Mai apoi, se adaugă ruccola și frunzele de busuioc (se pot lăsa întregi sau se pot toca mai mărunt) și se amestecă bine. După, se adaugă mini biluțele de mozzarella, ceapa roșie, pepenele galben și fâșii mai mici de prosciutto crudo și se amestecă toate ingredientele.
Pasul 7: Pentru dressing, se toacă mărunt cățelul de usturoi și se amestecă cu sucul de lămâie, uleiul, oțetul balsamic, sarea, piperul și muștarul și se golește peste salată, după care se amestecă bine toate ingredientele.
Pasul 8: Când se servește salata, se presară puțin parmezan deasupra și semințe de pin prăjite 2-3 minute în tigaia încinsă. Se servește rece și cât mai proaspătă.
Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.