Salată caldă de Cuș-Cuș cu legume by Cosânzenele Gătesc
30 min
4 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 250g Cuș-cuș Monte Banato
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei roșu
  • 2-3 morcovi
  • câteva buchete de broccoli și conopidă
  • o legătură de ceapă verde
  • un cățel de usturoi
  • 100g roșii cherry
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sucul și coaja rasă de la o lămâie
  • pătrunjel
  • sare și piper
Mod de preparare

Pasul 1: Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie, peste care se adaugă cușcușul care se călește ușor. Adăugați apă, sare și piper și lăsați Cuș-cușul la fiert timp de aproximativ 10 minute, până când devine pufos.
Pasul 2: Între timp, tocați dovlecelul, broccoli, conopida, morcovul și ardeiul roșu în bucăți mici, apoi zdrobiți cățelul de usturoi.
Pasul 3: Într-o altă tigaie, încălziți puțin ulei de măsline peste care adăugați broccoli, conopida, morcovul, ardeiul și dovlecelul, împreună cu usturoiul zdrobit. Legumele se sotează timp de 2-3 minute, suficient cât să prindă o ușoară rumenire, dar să rămână crocante. Spre final, adăugați ceapa verde și roșiile cherry tăiate.
Pasul 4: După ce cușcușul este gata, adăugați-l peste legumele rumenite și amestecați bine pentru a combina aromele și texturile.
Pasul 5: Asezonați salata cu un dressing preparat din ulei de măsline, sucul și coaja de lămâie, pătrunjel tocat, sare și piper.

Poftă bună!