Pasul 1: Se marinează pieptul de pui într-un vas cu un pahar de apă, o lingură de zahăr și puțină sare, timp de 30 de minute.
Pasul 2: Într-o tigaie adâncă se pun 2-3 straturi de folie de staniol și se adaugă zahăr brun, frunze de rozmarin, coajă de lime și portocală.
Pasul 3: Se pune tigaia pe foc și se lasă la încins.
Pasul 4: Într-un vas metalic cu piciorușe, se pune pieptul de pui, uns cu puțin ulei, se așează în tigaia de afumat și se acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu, timp de 20 de minute.
Pasul 5: Între timp, se pun la fiert fundițele Monte Banato, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Pasul 6: Se taie fâșii pieptul de pui afumat și se prăjește într-o tigaie, împreună cu prazul tăiat, ulei de măsline, usturoi tocat și unt.
Pasul 7: După 30 de secunde, se adaugă smântână de gătit, pătrunjel și parmezan, se amestecă și se asezonează cu sare și piper.
Pasul 8: Se scurg pastele fierte și se adaugă în tigaie, omogenizând compoziția.
Pasul 9: Se servesc pastele pe farfurie cu parmezan ras, piper negru si frunze de busuioc sau pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2025. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.