Pasul 1: Se pune apă la fiert într-o oală mai mare, iar când începe să fiarbă se adaugă sarea și se pun pennele Monte Banato. Se lasă să fiarbă 6-7 minute, după care se strecoară, se adaugă ulei de măsline ș se amestecă să nu se lipească unele de altele. Păstrați un pahar cu apa în care au fiert pastele pentru a o folosi ulterior la sos.
Pasul 2: Se călește ceapa tocată mărunt în unt, iar după câteva minute se adaugă și cățelul de usturoi tocat și zeama de lămâie.
Pasul 3: Mai apoi, se adaugă fisticul tocat și se amestecă bine. Fisticul trebuie să se prăjească puțin, ca să prindă gust mai intens sosul.
Pasul 4: După 3-4 minute, se adaugă smântâna de gătit și 100-150 ml apă în care au fiert pennele și se amestecă bine. După ce fierbe 3-4 minute și scade puțin sosul, se condimentează cu sare și piper, iar apoi se adaugă busuiocul tocat și parmezanul și se amestecă bine.
Pasul 5: Se adaugă pastele, se amestecă bine cu sosul și apoi se ia de pe foc și se adaugă ruccola și mini mozzarella și se amestecă.
Pasul 6: Mai apoi, se servesc cu puțin parmezan presărat deasupra, bucățele de fistic și frunză de busuioc de decor.
Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.