Paste Primavera by Bărbosu
30 min
4 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 400g Fundițe Monte Banato
  • 200g mazăre congelată
  • 200g buchete de broccoli
  • 200g sparanghel
  • 2-3 căței de usturoi
  • 60ml ulei de măsline
  • 1 ardei galben
  • 300g roșii cherry
  • sare și piper, după gust
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 50g parmezan ras
  • 100g mozzarella
  • busuioc proaspăt
Mod de preparare

Pasul 1: Într-o oală mare, puneți apa la fiert împreună cu sarea. Când apa începe să fiarbă, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă timp de 5-6 minute, cu un minut sau două mai puțin decât scrie pe ambalaj.

Pasul 2: Separat, fierbeți mazărea, broccoli și sparanghelul tăiat timp de 3-4 minute, apoi scurgeți-le și păstrați-le deoparte.

Pasul 3: Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați cățeii de usturoi tocați și lăsați-i să se rumenească ușor. Apoi, adăugați feliile de ardei galben și roșiile cherry, amestecând ușor. Gătiți legumele timp de aproximativ 2-3 minute, până când se înmoaie.

Pasul 4: Când pastele sunt gata, scurgeți-le și păstrați un polonic din apa de fierbere. Adăugați pastele în tigaie peste legumele sotate și amestecați ușor, adăugând puțină apă de la paste, pentru a ajuta sosul să se lege.

Pasul 5: Adăugați coaja rasă de lămâie, sare și piper după gust. Asezonați cu sare și piper, încorporați parmezanul, mozzarella și busuiocul proaspăt, amestecând ușor pentru a omogeniza ingredientele. 

Pasul 6: Porționați pastele în farfurii adânci, presărați parmezanul ras deasupra și decorați cu câteva frunze de busuioc proaspăt.

Poftă bună!



Încearcă și alte rețete