Melcișori cu scorțișoară, vanilie și portocale
20 min
3 persoane
Ușor
Ingrediente
  • 300g melcișori pentru desert Monte Banato
  • 1l lapte
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 linguriță coajă de vanilie praf
  • coajă proaspătă de portocală
  • mascarpone
  • sare
  • migdale prăjite
Mod de preparare

Pasul 1: Se pun la fiert pastele într-o oală cu lapte și o linguriță de sare.

Pasul 2: Se adaugă zahărul brun, scorțișoară, esență de vanilie, coaja de vanilie și coaja de portocală rasă și se lasă la fiert.

Pasul 3: Se adaugă o lingură de mascarpone și se fierbe compoziția la foc mic, până când laptele ajunge la o vâscozitate ridicată.

Pasul 4: Se servește pe farfurie și se decorează cu mascarpone, migdale prăjite și coajă de portocale.

Poftă bună!

Încearcă și alte rețete