Pasul 1: Se pune o tigaie mare la foc și se topește untul.
Pasul 2: Se adaugă cepele tăiate inele.
Pasul 3: După ce s-a călit ceapa, se adaugă făina și se amestecă.
Pasul 4: Se adaugă lapte, brânza Edam, sare, piper și nucșoară.
Pasul 5: Între timp, se fierb pastele Monte Banato într-un vas mare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pasul 6: După ce pastele s-au fiert, se strecoară și se adăugă în tigaie, peste amestec.
Pasul 7: Se așează amestecul într-un vas și se adaugă brânză Edam, Cheddar și Parmezan.
Pasul 8: Se adaugă la cuptorul încălzit la 220 de grade, timp de 30 de minute.
Pasul 9: Între timp, într-o tigaie încinsă se topește untul și se călește jambonul, adăugând usturoi și cimbru.
Pasul 10: După ce s-a călit jambonul, se adaugă pesmet și se amestecă.
Pasul 11: Se scot pastele din cuptor și se adaugă peste acestea amestecul de jambon.
Pasul 12: Se așează într-o farfurie și se savurează.
Poftă bună!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.