Lasagna vegetariană
1 ora 30 min
4-6 persoane
Avansat
Ingrediente
  • 375g lasagna Monte Banato
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ardei grași
  • 2 zucchini
  • 1/2 vânătă
  • sare
  • piper
  • 500g roșii cerry
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 250ml lapte
  • brânză cheddar rasă
  • nucșoară
  • 60g măsline verzi
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • mozzarella
  • cașcaval ras
Mod de preparare

Pasul 1: Într-o tavă, se adaugă ceapa tăiată, ardeii, zucchini și vânăta tăiate cuburi și se condimentează cu sare și piper.

Pasul 2: Se adaugă amestecul de legume la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 30 de minute.

Pasul 3: Se scoate tava din cuptor și se adaugă roșiile întregi.

Pasul 4: Se amestecă compoziția și se mai lasă la cuptor pentru 20 de minute.

Pasul 5: Între timp, se pregătește sosul de bechamel într-o oală.

Pasul 6: Se adaugă la fiert untul care se lasă la topit și se amestecă cu făină.

Pasul 7: Se adaugă lapte, brânză cheddar și se condimentează compoziția cu sare, piper și nucșoară.

Pasul 8: Se scoate tava de legume din cuptor și se adaugă măsline și se amestecă compoziția cu pastă de roșii.

Pasul 9: Într-o tavă, se pregătește construcția, începând cu sosul bechamel, foile de lasagna, amestecul de legume, mozzarella și cașcaval, repetându-se acest proces până se ajunge la nivelul dorit.

Pasul 10: Se lasă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 30-34 de minute.

Pasul 11: Se servește în farfurie și se savurează.

Poftă bună!