Pentru sosul ragu:
Pentru sosul bechamel:
Pentru asamblare:
Pasul 1: Tocați ceapa, morcovul și țelina și puneți-le la călit în puțin ulei de măsline până când devin moi și ușor aurii. Adăugați apoi carnea tocată și lăsați pe foc până când aceasta se rumenește. Condimentați cu sare și piper, apoi adăugați pasta de tomate, vinul roșu, busuiocul proaspăt, supa de pui și amestecați bine. Acoperiți oala și fierbeți la foc mediu, timp de 2 ore.
Pasul 2: Pentru sosul Bechamel, topiți untul într-o tigaie și adăugați făina, amestecând energic cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsați amestecul pe foc câteva minute, astfel încât făina să se gătească bine, apoi adăugați treptat laptele, amestecând continuu până când sosul începe să se îngroașe. La final, adăugați parmezanul ras, sarea, piperul și un vârf de nucșoară. Se mai lasă pe foc câteva minute, până când sosul capătă consistența dorită.
Pasul 3: Începeți asamblarea preparatului în tava de copt, în ordinea următoare: se întinde un strat de sos ragu, distribuind uniform pe toată suprafața, urmat de un strat de foi de lasagna, alături de un nou strat de sos ragu, sos bechamel, câteva bucăți de mozzarella și parmezan ras. Continuați procesul de asamblare, alternând straturile.
Pasul 4: Acoperiți tava cu hârtie pentru copt și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 200℃. Se coace timp de 30-35 de minute, după care se îndepărtează hârtia și se mai lasă în cuptor timp de 3-4 minute, până când lasagna capătă o crustă aurie și crocantă.
Poftă bună!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.