Couscous cu pui și legume de sezon by Chef Marcian Vodnar
30 min
2 persoane
Mediu
Ingrediente
  • 6 linguri ulei de nucă
  • 200g Cuș-Cuș Monte Banato
  • 400g piept de pui
  • legume, după preferințe (morcov, ardei gras)
  • cimbrișor proaspăr
  • zeamă de lămâie
  • brânză aromată cu nucă sau alt tip de brânză moale
  • câteva alune de pădure
  • sare și piper
  • microplante pentru decor
Mod de preparare

Pasul 1: Într-o tigaie, amestecați 2 linguri ulei de nucă cu 200g Cuș-Cuș Monte Banato peste care adpugați suficientă apă cât să acopere toate pastele. Lăsați la fiert timp de 10 minute.

Pasul 2: Tăiați pieptul de pui în fâșii și condimentați-l cu sare, apoi lăsați-l deoparte.

Pasul 3: Tocați legumele și sotați-le în 2 linguri de ulei încins timp de câteva minute, apoi se condimentează cu sare și cimbrișor proaspăt.

Pasul 4: Prăjiți feliile de piept de pui într-o tigaie încinsă, cu 2 linguri de ulei de nucă și câteva fire de cimbrișor proaspăt. Stoarceți zeama de la o jumătate de lămâie peste compoziția din tigaie.

Pasul 5: În tigaia în care ați prăjit puiul, adăugați legumele sotate și Cuș-Cușul fiert și amestecați-le bine.

Pasul 6: Peste compoziția din tigaie, adăugați bucățele de brânză aromată cu nucă sau orice alt tip de brânză moale preferați, apoi amestecați.

Pasul 7: Mărunțiți câteva alune de pădure și presărați-le peste compoziția din tigaie.

Pasul 8: Serviți cald și decorați preparatul cu microplante.

Poftă bună!