Pasul 1: Într-o oală mare, adăugați uleiul și căliți ceapa și țelina pentru câteva minute la foc mediu, până devin ușor moi. Adăugați codițele de pătrunjel, morcovii, ardeiul și fasolea verde și continuați să le căliți pentru încă 5-6 minute.
Pasul 2: Adăugați roșiile, bulionul, pasta de ardei, cartofii, dovlecelul și conopida, amestecați și lăsați-le să fiarbă câteva minute. Puneți o lingură de bulion și pasta de ardei, adăugați apă fierbinte, apoi lăsați să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de 30-40 de minute, până când legumele sunt fierte.
Pasul 3: După ce ciorba a fiert, adăugați tăițeii în oală și lăsați-i să fiarbă timp de 2-3 minute.
Pasul 4: Pentru un gust mai acru, adăugați borșul în ciorbă, apoi potriviți de sare și piper. Lăsați borșul să mai fiarbă timp de 2-3 minute pentru a se amesteca aromele.
Pasul 5: Opriți focul și adăugați pătrunjelul proaspăt tocat. Serviți borșul fierbinte, alături de o felie de pâine și ceapă, pentru un gust savuros.
Poftă bună!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.