Pasul 1: Într-o oală mare, puneți apă cu sare la fiert. Când apa clocotește, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă timp de 5-6 minute, cu 1-2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj. După ce s-au fiert, scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
Pasul 2: Cât timp fierb pastele, puteți începe să preparați crema. Bateți 6 ouă cu 6 linguri de zahăr până când zahărul se topește complet. Adăugați smântâna, coaja și zeama de lămâie, stafidele și amestecați bine. După ce pastele s-au răcit puțin, adăugați-le în această compoziție și amestecați.
Pasul 3: Ungeți o tavă de copt cu unt și adăugați amestecul de paste, uniformizându-l pe toată suprafața. Lăsați tava deoparte.
Pasul 4: Într-un alt castron, bateți 3 ouă cu 4 linguri de zahăr și pasta de vanilie. Adăugați iaurtul grecesc și amestecați până obțineți o cremă omogenă. Turnați compoziția peste pastele din tavă și dați la cuptorul preîncălzit la 180℃, timp de 1 oră.
Pasul 5: După ce Babă Albă este coaptă, scoateți tava din cuptor și lăsați-o la răcit. Se servește rece.
Poftă bună!
Str. Timişoarei, nr. 4, Reşiţa,
cod 320232, jud. Caraş-Severin, România
e-mail: office@montebanato.ro
tel.: +40 255 210 997
Copyright © 2025. Toate drepturile rezervate PANGRAM S.A.